Down South Events – Evenementen die de moeite waard zijn.

Kruidenwandeling en iets lekkers

Samen aan de slag bij Down South Events. Wanneer jong en oud de handen in elkaar slaan , is alles mogelijk. Oma weet nog goed hoe men dat vroeger deed, opa heeft fantastische inzichten… en uw kind heeft een onbegrensde fantasie! We laten u tijdens deze wandeling door het kalkrijke Zuid-Limburgse Heuvelland kennismaken met diverse inheemse planten.
Een interactieve wandeling waarbij jong en oud nog een heleboel kunnen leren.
Wie van de kinderen vind als eerste de look zonderlook. En wat kun je er eigenlijk mee ?
Uiteraard zorgen wij dat jullie tijdens deze wandeling nog iets “lekkers” krijgen.
We maken even een korte tussen stop om te genieten van het uitzicht.
Voor elk een glaasje versgeperst fruit & een biscuit.U leert een aantal bekende en minder bekende kruiden herkennen aan uiterlijk, geur en smaak. Veel kruiden zijn geschikt om thee van te zetten. Dat is niet alleen gezond en lekker, maar helpt vaak ook bij diverse kwaaltjes en klachten. Van vermoeidheid tot een kriebelhoest en van een opgeblazen gevoel tot gespannenheid. Beleef deze kruidenwandeling samen met uw vrienden of familie.Deze wandeling is nog uit te breiden met een kruidenworkshop. Na afloop bent u in staat om zelf een aantal heilzame, smakelijke kruidenmelanges samen te stellen.Kijk voor meer informatie of mogelijkheden op onze website.Aantal personen: 10-25 Prijs: 12,50 p.p. Duur: 1,5 uur

Italiaanse wijn en spijs proeverij op uw locatie.

Een echte Italiaanse wijnproeverij gecombineerd met overheerlijk italiaanse antipasti gerechten. De roots van onze vinoloog liggen oorspronkelijk in italie, en laat dit nou net de goude combinatie zijn. Het bourgonische Limburg gecombineerd met het smaakvolle Italie.
Wij combineren deze avond met een achttal italiaanse wijnen en achttal antipasti gerechten.
Beide zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.
Beleef onze wijnproeverij tijdens uw verblijf in een van de karakteristieke vakantiehuizen.Een proeverij om nooit te vergeten! Aantal personen: 10-50 Prijs: 36,50 p.p. Duur: 1,5 uur +-

Scooter huren !

Met de wind door uw haar, en rijden maar. Rij op een retro scooter door het heuvelland ! Ontdek de pittoreske dorpjes of steden die ons Zuid-Limburg te bieden heeft, Mechelen, Slenaken, Valkenburg of Maastricht ? U bepaald de koers ! Met behulp van een routekaart kunt u op de meest idyllische plekjes stoppen.
Wij verhuren onze scooters vanuit het prachtige heuvelland. Dit unieke stukje Nederland met oude vakwerkboerderijen en glooiende landschappen zal voor een onvergetelijke rit zorgen.Onze scooters zijn snor scooters waardoor er in Nederland geen helm gedragen hoeft te worden en u volop kunt genieten.Een uniek dagje uit met familie en vrienden of een gezellig bedrijfsuitje wordt ook een onvergetelijk avontuur. De Retroscooters worden goed onderhouden en gecheckt voor vertrek, hierdoor kunnen wij de kwaliteit van uw rit waarborgen. De scooters zijn automaat, hierdoor zijn de scooters eenvoudig te berijden. Er wordt een goedgekeurd slot meegeleverd zodat u de scooters met een gerust hart kunt achterlaten terwijl u op het terras van een hapje, drankje en de Zuid Limburgse gastvrijheid geniet.Onze prijzen zijn inclusief onbeperkte kilometers en een W.A. verzekering. Een routekaart, kettingslot en regenponcho worden gratis meegeleverd.Bij ons bent u geen borg verschuldigd. Wel is er een eigen risico van € 200,- per scooter indien u schade rijdt of veroorzaakt. Dit eigen risico kunt u afkopen voor een bedrag van € 5,- per scooter.Het bezorgen van de scooters op locatie is mogelijk op aanvraag.Aantal personen: 10-100 Prijs: 45,- p.p. Duur: halve dag : 9:00-13:00 / 14:00-18:00
Aantal personen: 10-100 Prijs: 55,- p.p. Duur: hele dag : 9:00-18:00

Mergelcarving Valkenburg

Creatief met mergel, een gezellig familieuitje in de mergelgrotten van Valkenburg.
Ga samen aan de slag met een flinke blok mergel en creeer een eigen kunst werk. Uiteraard worden jullie begeleid door Professionele mergelbeeldhouwers.
De workshop mergelcarving is een veelzijdig programma. We beginnen namelijk het dagprogramma met een korte rondgeleid door het prachtige gangenstelsel van de mergelgrot. Hier zullen jullie bijzondere muur schilderingen aantreffen, vervolgens leid deze route jullie naar het grot-atelier.
Hier gaan jullie zelf aan de slag bij de mergelworkshop ! Jullie worden door professionele mergelbeeldhouwers begeleid. Maar het is aan jullie om een mooi kunstwerk te creëren. Een eenvoudig theelichtje of een prachtig 3-D sculptuur beleef de workshop en neem je eigen kunstwerk mee naar huis !De workshops mergelcarving zijn uitermate geschikt als teambuildingactiviteit, waarbij de teamleden gezamenlijk werken aan één project, zoals bijvoorbeeld een schaakspel. Maar ook als originele activiteit tijdens een personeels-, familie- of vriendenuitstapje. Aantal personen: 10-50 Prijs: 32,50 p.p. Duur: 2,5 uur +- Bij de bovenstaande prijs is exclusief entree prijs van 4,95 p.p.

De Mergelgrotten

Een veelzijdig uitje voor jong en oud. Leuk als familie-uitje of teambuilding dag! Deze historische maar ook sportieve speurtocht in de mergelgroeve is leuk voor jong en oud.
Dit is namelijk een compleet maatwerk evenement. Beleef de mergelgrotten op een bijzonder leuke manier.
Wij vertellen alle leuke weetjes over de grotten waarna jullie opweg gestuurd worden met alleen een kaarsje. Later worden jullie opgewacht bij het handboogschieten. Dit alles op een unieke locatie. Aantal personen: 10-100 Prijs: 29,95 p.p. Duur:2,5 uur +-

Handboogschieten

gezamenlijk handboogschieten! Met behulp van de juiste instructies gaan jullie recht op jullie target af. Om de beurt krijgen jullie de kans om een aantal pijlen te schieten. Wie is de beste van jullie team en wie gaat er met de winst naar huis?? Na een uurtje handboogschieten kunnen jullie nog even na genieten met een heerlijk stukje Limburgse vlaai en een kopje koffie en/of thee.
Aantal personen: 10-100 Prijs: 19,50 p.p. Duur: 1,5 uur +-

High Tea

Een gezellige high tea geserveerd op uw of onze locatie. Geniet van een gezellige high tea voorzien van; 2 mini sandwiches, 1 hartig kiprolletje, scones met originele clotted cream, lemoncurd en jam
appel/kaneel cupcake (seizoensgebonden, in de zomer bijv. met aardbei)brownie
zanddeeggebakje gevuld met banketbakkersroom en vers fruit
En natuurlijk 11 soorten thee. Alle thee staat beschreven op een handig theekaartje.
De tafel wordt compleet voor u gedekt en ook de afwas mag u aan ons overlaten !
Aantal personen: 10-60 Prijs: 18,50 p.p. Duur: 1,5 uur +-

Grotbiken

Uniek in Europa! Deze activiteit is beschikbaar in valkenburg. Op een, speciaal voor de grot aangepaste, mountainbike legt u een parcours van 8 tot 10 kilometer af door het immense gangenstelsel (70 kilometer!).
Onder leiding van een ervaren gids gaat u op zoek naar de mooiste plekjes van de grot. Onderweg zal er een en ander worden verteld over de grotten en kunt u genieten van de zeer aparte sfeer die de mergelwereld te bieden heeft.
Aantal personen: 10-100 Prijs: 29,95 p.p. Duur: 1,5 uur +-

Tapas Proeverij

Een compleet verzorgt tapasdiner op uw of onze locatie.Down South Events verzorgt een driegangen tapas diner, afhankelijk van uw wensen stellen wij een diner samen. Geniet samen met vrienden en familie van dit tapas diner op locatie.
Inclusief: Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert.
Wordt geserveerd op uw of onze locatie Aantal personen: 10-100 Prijs: 29,95 p.p. Duur: 1,5 uur +-

Deze prijzen zijn excl. Btw.

Reiskosten Max. 25 km Max 50 km Max 70
Prijs € 21,50 € 43,- € 64,50

 

Contactgegevens Down South

Down South
The Events Company B.V.
Overgeul 6a
6281BG Mechelen

0031(0)43-851 74 76
0031(0)6-30 66 66 66
info@downsouth.nl